Este acesta sezonul lui Liverpool?

Estimated Reading Time: 3 minutes

Do we have a winner?

După 19 etape disputate, Liverpool FC se află în fruntea clasamentului, cu 13 puncte avans față de Leicester City Football Club.

55 puncte obținute din totalul de 57!

Și, atenție!, un meci mai puțin disputat.

Așa că acesta pare a fi sezonul cormoranilor.

13 puncte este și cea mai clară diferență la finalul anului în istoria fotbalului englez, tot Liverpool fiind deținătoarea recordului, ce datează din sezonul 1987-1988, sezon pe care cormoranii aveau să-l câștige, ajungând astfel la al 19-lea titlu de campioni din palmares.

Top puncte avans la final de an

Top puncte avans la final de an

La capitolul cele mai mari prăbușiri în istoria Premier League, până acum, Newcastle United este câștigătoare. Newcastle a pierdut titlul cu un avans de 12 puncte, cu 15 etape rămase; Manchester United l-a pierdut cu 11 puncte și 9 meciuri rămase, iar însăși Liverpool, sezonul trecut, a pierdut având un avans, la sfârșitul anului, de 7 puncte.

Dar, să vedem cum arată un top 5 celor mai mari răsturnări din istoria Premier League:

  1. Newcastle United – sezonul 1995-1997 – 12 puncte avans. Coțofanele au pierdut 15 puncte în 8 etape.
  2. Manchester United 1997-1998 – 11 puncte avans cu doar 9 etape rămase. Diavolii au fost devansați de Arsenal, acesta fiind primul titlu câștigat de tunari sub Arsene Wenger.
  3. Liverpool 2018-2019 – 9 puncte avans. Sezonul trecut, Liverpool avea un avans considerabil, dar în ianuarie cormoranii pierd contra celor de la City și fac egal cu Everton și United, în timp ce City câștigă 14 meciuri consecutiv și câștigă campionatul cu doar 1 punct în plus față de Liverpool.
  4. Arsenal 2002-2003 – 8 puncte avans – De data asta Arsenal pierde titlul în favoarea lui Manchester United, care face o cursă incredibilă și câștigă 15 din ultimele 18 meciuri.
  5. Manchester United 2011-2012 – 8 puncte avans. Diavolii roșii pierd campionatul la diferență de golaveraj. La finalul campionatului, City și United au terminat cu câte 89 puncte, dar City a avut un golaveraj de +64 vs +56 a lui United, câștigând astfel titlul.

Așadar, precedente există, dar în acest sezon, și datorită jocului foarte bun prestat de jucătorii lui Klopp, în opoziție cu cel ezitant al lui Manchester City, în continuare principala rivală, pare aproape imposibil. Don’t you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *