Neversea, văzut de un neinițiat în ale muzicii electronice

Estimated Reading Time: 5 minutes

🆒 Omg omg, au făcut cei de la Neversea o scenă și pentru noi ăștia, mai vârstnici, și e mult prea tare! Atât de tare încât au băgat și Liceenii, să ne simțim și noi copii.

Muzica electronică nu e chiar pe lista mea, dar acum câteva luni am zis: băi, aș face un festival, cineva a zis, hai Neversea!, eu am zis sigur, hai să vedem care-i treaba.

Esențial de știut, pentru azi sau pentru anii viitori, weekendul cu Neversea e probabil singurul weekend din an când nu există oră de culcare pentru ăia mici, și, frate, profită de asta, nu glumă!

Am luat full pass early bid, 500 lei: acces pe toată perioada festivalului.
📌 Festivalul se desfăşoară pe plaja Modern din Constanța, iar anul acesta a fost a 3-a ediție.

Accesul la festival se face în baza unei brățări pe care o primești la punctele de check-in de la intrare. Poți face și check-in online, dar tot trebuie să mergi la punctele alea să ridici brățara.
Noi am mers vineri pe la 19 și era destul de liber, tot procesul a durat cam 3-5 minute, plus încă câteva la security check. Am înțeles că joi a fost destul de haos, unul din motive ar fi faptul că s-au dat bilete pt primele zile la City Mall și a mai fost și o promoție ceva la Kaufland.
Deci, pentru noi, a fost mai rapid decât ne așteptam 👌.

Odată ce ai intrat în zona festivalului, dacă vrei să consumi ceva (nu, nu mă refer la i**** sau p****** 🙄), trebuie să îți încarci brățara cu o sumă de bani de la punctele de Credit Point de la Raiffeisen. Nu te îngrămădi la primele pe care le vezi, e puzderie, sunt peste tot. Poți primi tot de aici banii înapoi oricând vrei, cu condiția ca brățara să mai fie încă valabilă.

Prețurile la băutură și mâncare sunt cam ce plătești dacă ieși în oraș. 🍽

Dacă te apucă foamea, inevitabil dacă stai ca noi 8-12 ore, oferta este super variată, serios, cam tot ce ai vrea la un festival, mari șanse să găsești.

👎 Ce nu mi-a plăcut: berea, doar Peroni, like really, Peroni e bere? Singura cu alcool pe care o poți comanda. La Shot Bar, shot-urile erau deja pregătite, ceea ce e un No-No!

📷 În interior, găsești o grămadă de puncte amenajate unde să îți faci 1001 poze & selfies.

⛔ Accesul în apă e interzis.

Vedere de la mare pentru R

Sunt 5⃣ scene principale și alte oaze amenajate cu muzică. Scenele principale sunt: Main, Temple, The Ark, DayDreaming și Oasis. Scenele arată foarte tare, de fapt tot festivalul mi s-a părut foarte mișto organizat.
În principal am stat la Main și la Nostalgia, dar am trecut și am dansat (nu știu exact dacă datul din mâini și săritul se califică la dansat) cam pe la toate, în special vineri, când încă puteai respira, pentru că sâmbătă a fost nebunieee! La Oasis era ceva rău, doar bubuială și din ăștia mici.

👍 Ia să vedem, că am și un top la Neversea:
1⃣ Răsăritul
2⃣ Nostalgia, deși scena asta trebuia să se numească Bairam
3⃣ Grasu XXL
4⃣ Afrojack
5⃣ Will Sparks
6⃣ Jesse J, poate nu e fair așa jos, pentru că abia am reușit să ajungem la Main să o ascultăm, era super haos și am stat destul de departe, unde nu se auzea așa bine. A fost singura, din cei pe care i-am văzut noi, care ne-a îndemnat să lăsăm telefoanele și să ne bucurăm de moment, restul cerând să facem la Main stage Piața Victoriei (aka luminițe, aka m***psd)
7⃣ Steve Aoki, în tricoul Naționalei. Cu ocazia asta am aflat că e o mare chestie să ți se arunce un tort în față, motiv de mândrie. Asta se întâmplă la melodia Cake.
8⃣ Sean Paul, la care, deși am dansat ca în facultate în Regie, a cântat foaaarte slab
Groapa Marianelor (este cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului, aflat în Oceanul Pacific, având 11.022 m adâncime 🙃) level: Vini Vici, trebuie să fii pastilat bine să îl asculți pe băiatul ăsta.

Overall, atmosfera de festival e foarte tare chiar dacă nu guști muzica electronică, chiar mi-a plăcut, altfel nu cred că îmi țineam picioarele acolo până la 6 dimineața.

💃 Ţinută de festival: orice, nu poți da greș cu nimic, totul e permis, dar dacă chiar insiști pe o ținută, atunci un sutien, pantaloni scurți și sclipici 100% succes garantat.

♻ Se găsesc coșuri de gunoi peste tot, mesaje cu să strângi după tine, deci nu prea ai scuză să arunci pe jos, cu toate astea, dimineața, e plin de pahare și sticle.

Acum, că s-a încheiat pentru mine, zic doar atât : următorul concert/festival va avea și câteva versuri Live, ceva mai mult decât: show me your fucking hands! Hai fie, primesc și un solo de chitară sau pian.

PS: șoc, da, se pare că l-am ratat pe Adi Minune, eram dincolo, la Nostalgia, sau mai bine zis Bairam, unde ne rupeam pe Andre 🤣.

One thought on “Neversea, văzut de un neinițiat în ale muzicii electronice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *