Prin Coasta de Azur și Provence spre #euro2016

Estimated Reading Time: 3 minutes

Astăzi revin cu partea a doua a traseului către Lyon, cu o propunere fascinantă prin Coasta de Azur și Provence.

Traseul pentru a doua zi înseamnă cam 6 ore de condus, așa că vă propun următoarele:

Nisa
Cannes
Aix-en-Provence
Avignon
Orange
Lyon

Dacă timpul este generos cu voi, începeți ziua cu o urcare la Colline du Chateau, de unde veți vedea o Nisa senzațională. E ceva de urcat, dar merită total .

În Cannes faceți o plimbare pe Promenade de la Croisette ?, feel like a movie star ? pe covorul roșu de la Palais de Festival (unde tocmai ce am câștigat câteva premii frumoase), pierdeți-vă prin Le Suquet, centrul vechi al orașului.
Tot aici este și una din cele mai bune plaje de pe Coasta de Azur, destul de rare, de altfel, cele cu nisip.

Cu Aix-en-Provence și Avignon intrăm în lumea magică a Provence-ului, de aici se deschide calea spre incredibilele câmpuri de lavandă, spre inima Provence-ului.

În Avignon puteți vizita Palais des Papes, cel mai important palat gotic din lume si Podul Saint-Benézet sau Podul d’Avignon, vechi de peste 830 de ani.
Poate vă mai aduceți aminte de când eram copii de cântecelul Sur le Pont d’Avignon:

Sur le Pont d’Avignon
On y danse, On y danse
Sur le Pont d’Avignon
On y danse tous en rond

În Evul Mediu, Avignon a fost orașul Papilor timp de 72 de ani. Avignon este considerat unul din cele mai frumoase orașe ale lumii, este situat strategic pe malul stâng al Ronului, fostă capitală culturală europeană în 2000.

Dacă excursia voastră este ceva mai lungă, treceți neapărat prin Gordes și Roussillon, unele dintre cele mai frumoase sătuce provensale, parte din patrimoniul UNESCO.

Provence

Traseul nostru ne poartă și până la Orange, o mica Roma în antichitate, cunoscut pentru vestigiile romane de aici, Teatrul Roman, Arcul de Triumf (se presupune ca datând din vremea lui Augustus sau Tiberius), parte din ele fac de asemenea parte din Patrimoniul UNESCO.

În final, ajungem la capătul traseului nostru, Lyon, orașul în care România joacă ultimul meci din grupe și sperăm noi să avem șanse bune pentru optimi, dar despre Lyon altă dată ?.

Aici prima parte a traseului.
M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *