Roadtrip prin Transilvania – sau ce poți face dacă vii la Cluj să vezi un meci

Estimated Reading Time: 5 minutes

La începutul lunii septembrie a demarat campania de calificare pentru CM2018 din Rusia, iar România nu s-a mai calificat la un mondial de 20 de ani (!).

Deși am început fricos (1-1 cu Muntenegru), a fost abia primul meci, așa că încă putem spera la o calificare! În 2016, mai avem 2 deplasări, în octombrie, cu Armenia şi Kazakhstan, şi un meci acasă, la Bucureşti (sperăm), cu Polonia, în noiembrie.

Între timp, dacă te-ai hotărât să dai o tură până-n Cluj să vezi un meci al României sau orice alt eveniment sportiv/cultural, iată ce mai poți face:

 • O vizită la Castelul de Lut din Valea Zânelor. Este un hotel în construcție, dar care promite mult. Îl găsești în Porumbacul de Sus. Expresia „ce drăguț” parcă a fost inventată special pentru acest loc. Are vedere la munte şi un pârâu, în faţă. Până se deschide, îl poți vizita și sta la o înghețată și un suc pe niște baloţi de paie, drăguți, cum altfel :D. Program de vizitare : L-D 09.30-20.30, taxă-5 lei.

  Castelul de Lut

  Castelul de Lut

 • Sibiu *doar dacă nu l-ai văzut deja de n ori sau dacă ești îndrăgostit de acest oraș. Noi îl facem cam o dată pe an.
 • Cetatea Alba Carolina. Reintrată în circuitul turistic de ziua Marii Uniri, la 1 decembrie 2013, Cetatea arată impecabil. Este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban, construită în formă de stea cu șapte bastioane. În primul rând, vă recomandăm să vizitați Muzeul Unirii și Sala Unirii, locul unde s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu România, la 1918 – intrare liberă. Puteți face și Traseul celor 3 fortificații, unde veți vedea Poarta Monetăriei Principatului Transilvaniei, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabăra Militară sau Platforma de artilerie. Preţul acestui traseu este de 10 lei/adult şi 5 lei/copil. Programul de vizitare este între 9:00 si 21:00.

  Alba Carolina

  Alba Carolina

 • Salina Turda –  Un obiectiv turistic la care trebuie  să ajungi dacă eşti în zonă. Deși nu este foarte mare (nu vorbesc aici de adâncime), te vei simți incredibil de mic și un pic năucit de frumusețea salinei, pe măsură ce cobori. Aici poți să joci biliard, popice, tenis, să te dai în roată sau cu bărcuța, să stai la un suc sau doar să caști gura :D. Prețul este de 20 lei/adult și 10 lei/copil. Alte tarife aici. Programul de vizitare este intre 9:00 si 16:00. Transport local:       Linia 17.
 • Castelul Banffy din Bonţida – cel mai mare castel din Transilvania. ”Există și o legendă, care spune că o doamnă de rang foarte înalt, apropiată familiei Bánffy, și-a înșelat la castel soțul cu un tânăr ofițer. Dar au fost văzuți și deconspirați de un băiat de la grajduri. Atunci, doamna a ordonat execuția băiatului care a dat-o de gol, iar fantoma lui, se spune, se arată și azi, în unele nopți, pe teritoriul castelului.” (buhuhu!)  Mai mult ca sigur îl știți datorită ploii de la festivalul Electric Castle sau proiecțiilor din cadrul TIFF. Deși s-a început restaurarea în 1999, mai e mult până la finalizare, în unele încăperi fiind mai mult văruit decât restaurat. Prețul de acces este de 3 lei.

  Castelul Banffy

  Castelul Banffy

 • Cluj:
  1. Teatrul Opera Naţională Cluj – am avut norocul să prindem chiar deschiderea de stagiune, în aer liber, cu dirijorul Tiberiu Soare.

   Teatru Opera Cluj

   Teatru Opera Cluj

  2. Grădina Botanică „Alexandru Borza” – una din cele mai frumoase din țară, deținătoare unor plante autohtone rare, amenințate sau vulnerabile, precum și a plantelor de pe diferite continente. Prețul este de 10 lei/adult și 5 lei/copil/student/pensionar. Programul de vizitare este între 9:00 si 16:00 în perioada 15 oct – 14 apr și 9:00 – 18:00 în perioada 15 apr – 14 oct.
  3. plimbare pe străzi, baruri.
  4. terase la înălțime – cea pe care v-o recomandăm este terasa Berariei Klausen Burger, aflată pe acoperișul Magazinului Central – bere bună, mâncare bună, panoramă incredibilă.

   Klausen Burger

   Klausen Burger

  5. Dealul Cetaţuia – locul de unde poți vedea Clujul în toată splendoarea lui.
  6. Piaţa muzeului. Cluj-Napoca
  7. Parcul Central, unde are loc Jazz in the Park.
  8. Cluj Arena – stadion care a început să „fure” din ce în ce mai multe evenimente Bucureștiului.
   Cluj Arena

   Cluj Arena

   road trip Transilvania

    

   <— traseul nostru. Benzina ne-a costat aprox. 300 lei.

   Exista şi varianta avion Bucureşti-Cluj, cu bilete luate din timp care încep de la 18 eur, dus-întors.

2 thoughts on “Roadtrip prin Transilvania – sau ce poți face dacă vii la Cluj să vezi un meci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *