Roland Garros, începutul unei dependențe

Estimated Reading Time: 4 minutes

Pentru că mai este foarte puțin până la al doilea turneu de Grand Slam al anului, o să vă povestesc puțin de experiența noastră din 2012.

Roland Garros (omul Roland Garros a fost un aviator francez și se spune că ar fi fost primul pilot de luptă care a participat la prima bătălie aeriană din istoria lumii 🙂 ) sau French Open este singurul turneu de Grand Slam care se ține pe zgură și care, de altfel, încheie sezonul de zgură. Primul turneu s-a ținut în anul 1891, însă abia din 1924/1925 apare categoria Grand Slam.

Roland Garros este probabil cel mai accesibil Grand Slam la care putem ajunge.

Turneul are loc în fiecare sfârșit de mai- început de iunie ( anul acesta 23 mai- 5 iunie, perioada calificări 16-22 mai) la Paris. Dacă achiziționezi din timp biletele de avion și ești atent când se pun biletele pentru meciuri la vânzare, atunci 2 zile cu 300-350 euro ( 60 euro avion + 70 euro bilet RG+ 80 euro cazare 2 nopți+ 30 euro transfer aeroport +50- 100 euro transport intern+ mâncare) în Paris este suficient.

Cel mai bun moment să iei bilete îl reprezintă mijlocul lui februarie ( noi am luat în 15 februarie, anul acesta a fost 17 februarie).

Biletele se vând pe principiul primul sosit primul servit. În ziua în care ne-am luat noi biletele serverul s-a blocat imediat, deși am fost prompte, abia am mai prins bilete pe a doua arenă, Suzanne-Lenglen. Sfatul nostru este ca atunci când te hotărăști, să urmărești aceste date și să iei biletele cum apar disponibile.

Prețurile oficiale ale biletelor pleacă de la 20 euro pentru arenele exterioare și ajung până la 300 euro pentru finală pe central sau chiar peste 1700 euro pentru biletele VIP.

Vei găsi bilete pentru următoarele categorii: Outside courts(20-30 euro), Court 1( 50-110 euro), Suzanne-Lenglen (50-180 euro), Philippe-Chatrier (60-300 euro).

Roland Garros

În funcție de câte meciuri dorești să vezi, alege în ce tur să mergi. Având o zi disponibilă pentru turneu, noi am ales turul 2 și am văzut foarte multe meciuri pentru o singură zi. Am început ziua perfect, cu o victorie a lui Horia Tecău, pe atunci alături de Lindstedt, la dublu. Am continuat cu Tsonga, Nadal vs Istomin, Arnaud Clément, Li Na, Flavia Pennetta & Francesca Schiavone vs Angelique Kerber & Agnieszka Radwanska și Gasquet vs Dimitrov. Pe terenul central Isner a avut un nou meci interminabil, de data asta cu Mathieu (6–7(2–7), 6–4, 6–4, 3–6, 18–16)

Finalul l-am văzut alături de sute de francezi, pe uriașul ecran din complex

Pe lângă multitudinea de meciuri, poți asista și la antrenamente . Noi am avut plăcerea să-i vedem antrenându-se pe Wawrinka, Radwanska, Youzhny, Almagro, Jankovic, Granollers.

Dincolo de tenis, atmosfera de la un Grand Slam este fabuloasă. Este un freamăt, o agitație, o energie extraordinară. Pur și simplu nu vrei să se termine ziua. Vrei să stai mai mult între oamenii ăia iubitori de tenis, să vezi cât mai mult tenis sau doar să urmărești toată forfota, să te încarci de energie.

Chiar dacă nu vrei să dai 60-300 euro pentru un bilet la una din arenele principale, merită să iei măcar un bilet pentru outside courts, vei vedea mult tenis de calitate și vei intra în atmosferă și cu mult mai puțini bani.

Atmosfera de la Roland Garros dă dependență, te face să îți dorești să vezi cât mai multe astfel de turnee sau poate să te întorci aici. Chiar dacă am mai făcut și în trecut, acest turneu ne-a deschis de fapt apetitul către acest tip de călătorii, cu evenimente incluse. Ne-a scos din zona de confort a turistului clasic, ne-a oferit un alt tip de experiență.

Turneul începe în curând, dacă mergi acolo, dă-ne de veste, trimite-ne impresiile tale.

M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *