North-West Derby

admin   17 octombrie 2016   Niciun comentariu la North-West Derby
Estimated Reading Time: 2 minutes

Ca să nu ne plictisim în prietenia noastra, ne-am nimerit să ţinem cu echipe din oraşe vecine, distanţa dintre ele fiind de aproximativ 55km.

Şi nu, nu vorbesc despre Bucureşti şi Ploieşti, ci de, obviously, Liverpool şi Manchester, care vor fi făcute la pachet la un moment dat, ar fi culmea să nu.

Dar până atunci, avem un episod care stă să înceapă din derbiul celui mai tare campionat din lume (right?). Episodul 197 or so they say.

Primul meci dintre cele două s-a jucat în 28 aprilie 1894, cel mai recent pe 17 martie 2016, în UEL, primul din această competiţie pe care l-au disputat una împotriva celeilalte.

E drept că Liverpool m-a dus pentru prima data la sud pe Ghencea (câştigasem nişte bilete, la radio, cred), în 2003, unde aveam să mă întorc câţiva ani mai târziu (la sud, that is), dar United-Bayern m-a adus lângă fotbal. Pozele reprezentative din meciurile respective 🙂 :

Iată ce a dat mai bun Liverpool:

(glumesc, pentru că, într-un meci al lui City, voi ţine mereu cu Liverpool, sau cu oricine altcineva)

Bine, hai să fiu fată bună:

Nu pot să nu remarc numărul mare de scriitori pe care îl dă United: Mourinho, Ibrahimovic, Rooney,  faţă de unul singur, Klopp, Liverpool. Dar M are dreptate, ce s-ar fi făcut comentatorii sportivi fără citatele lui Bill Shankly, unele dintre cele mai frumoase, trebuie să recunosc, despre sportul ăsta:

„Some people believe football is a matter of life and death, I am very
disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more
important than that.”
„At a football club, there’s a holy trinity – the players, the manager and the supporters
Directors don’t come into it. They are only there to sign the cheques.”

(asta ca să nu remarc scorul de 13-0 înregistrat de United în faţa lui Liverpool la campionate câştigate din ’92 până în prezent, ups!)

Am mai zis-o, e complicat să mă numesc suporterul unei echipe la care nici n-am fost pe stadion la vreun meci (am văzut-o pe United la Bucureşti împotriva celor de la Oţelul Galaţi, dar nu asta zic), aşa că îmi zic fan şi mă uit la cât mai multe meciuri. ⚽

(sursa poze: google.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *