20 filme despre fotbal de văzut pe Netflix în vremea coronavirusului

Estimated Reading Time: 5 minutes

S-a dus și primul weekend de semi-izolare din cauza noului coronavirus. Momentan, nu e aşa rău, încă nu suntem în situația Italiei și ne mai putem bucura de prezența familiei și prietenilor apropiați, cât timp o facem responsabil (aici sunt 15 recomandări de la Ministerul Sănătăţii privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus).

Ne lipseşte însă fotbalul, abia ce revenisem pe stadioane după pauza de iarnă, că trebuie sa ne oprim, dar o facem pentru binele nostru și al celor dragi. Faptul că nu vedem fotbal live, majoritatea campionatelor fiind suspendate, nu înseamnă că trebuie să stăm fără fotbal. Putem revedea zeci, sute de meciuri online, dar nu despre ele vă povestim astăzi, ci despre ce filme putem vedea.

Mulţi au abonament la Netflix, un prieten de treabă 🙃 care are sau, probabil, vor avea în curând, pentru că izolarea asta abia a început.

Iată ce este disponibil pe Netflix în perioada asta, football related ⤵

 • The English Game – O miniserie în 6 părți, care spune povestea lui Arthur Kinnaird și Fergus Sutter, pionieri în promovarea fotbalului. Kinnaird, băiatul unui fost banker londonez, a fost primul super star al fotbalului. A jucat în 9 finale FA Cup, record deținut până astăzi, a câștigat 5 trofee FA Cup și a fost președintele FA timp de 33 de ani. Sub conducerea lui, fotbalul a crescut de la a fi jucat în noroaie la stadioane de 100.000 de locuri. Fergus Sutter este primul jucător profesionist din istoria fotbalului.
 • Ultras Un film italian plasat în Napoli, unde se respiră fotbal, povestea unui suporter fanatic al lui Napoli, acum în vârstă, înfruntă realitatea trecutului său și se luptă pentru un viitor cu totul diferit pentru el și un tânăr adept al lui.
 • Al doilea joc – Selectat în secțiunea Forum a Berlinalei, documentarul are o formă neconvențională: împreună cu tatăl său, regizorul Corneliu Porumboiu urmărește un vechi meci de fotbal, Steaua – Dinamo, din 3 decembrie 1988, înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl, Adrian Porumboiu, a fost atunci arbitrul meciului. Între cei doi se naște o discuție care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni și amintiri.
 • Fotbal infinit (6.6 IMDb) – După un accident care îi distruge cariera, o fostă vedetă de fotbal din România devine birocrat şi redefineşte regulile celui mai polular sport din lume.
 • Bobby Robson: More Than a Manager (8.2 IMDb) – Explorează viața și vremurile legendarului manager de fotbal Bobby Robson, a cărui minte dornică de joc a fost egalată doar de devotamentul său față de echipele sale. Bobby Robson a dus naționala Angliei până în semifinale la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, câștigând campionatul în Olanda și Portugalia și trofee în Anglia și Spania. Ultimul său rol de manager a fost poziția de mentor al antrenorului echipei naționale de fotbal a Irlandei.
 • Sunderland ‘Til I Die sezonul 1&2 (8.2 IMDb) – O miniserie – documentar care urmărește clubul englez de fotbal Sunderland de-a lungul sezonului 2017-18, în timp ce încearcă să se recupereze după retrogradarea din Premier League.
 • Forever Chape (7.5 IMDb) – În urma unui accident de avion care a luat viața a 71 de persoane, clubul brazilian de fotbal Chapecoense încearcă să reconstruiască echipa care a făcut istorie.
 • Forever Pure (7.4 IMDb) – Un documentar despre transferul primilor 2 jucători de religie musulmană la Beitar Jerusalem, unul dintre cele mai iubite cluburi în Israel. Zaur Sadaev şi Dzhabrail Kadiyev au fost aduşi la formaţia din Ierusalim pentru întărirea echipei, însă transferul lor a stârnit revoltă printre suporterii lui Beitar, recunoscuţi pentru intoleranţa lor faţă de musulmani şi arabi.
 • Apache: The Life of Carlos Tevez (7.5 IMDb) – Miniserie în 8 părți. Ecranizarea vieții lui Carlos Tevez ne prezintă ascensiunea acestuia, dar și viața grea pe care a dus-o în Fuerte Apache, Argentina.
 • Alexis Viera: A Story of Surviving (8.0 IMDb) – După ce a fost împușcat în timpul unui jaf din Columbia, și şi-a pierdut controlul asupra picioarelor, starul uruguayan de fotbal Alexis Viera găsește un nou țel.
 • Summer of ’92 (6.9 IMDb) – Un capriciu al sorţii aduce naţionala daneză în finala campionatului european de fotbal.
 • River, el más grande siempre (7.3 IMDb) Experimentează momentele marcante ale istoriei lungi a echipei de fotbal a clubului Atletico River Plate, de la dezvoltarea sa timpurie, până la victoriile sale majore.
 • Becoming Champions (6.9 IMDb) Această serie analizează poveștile din spatele sportivilor și țărilor care au obținut trofeul de campioană a Cupei Mondiale.
 • Concrete Football (6.7 IMDb) – Dezvoltarea fotbalului profesionist în lumea întreagă se datorează, în mare măsură, fotbalului practicat pe străzile din Franţa.
 • Le K Benzema (7.0 IMDB) – Filmul spune povestea lui Karim Benzema, în timp ce acesta vorbește sincer despre cariera sa și explică acuzațiile ce i-au pus în pericolul postul de titular la echipa națională a Franței.
 • Antoine Griezmann: The Making of a Legend (6.5 IMDb) – Cu inimă și hotărâre, Antoine Griezmann a devenit unul dintre jucătorii de fotbal de top din lume și un campion la Cupa Mondială, în ciuda staturii sale.
 • First Team: Juventus (7.5 IMDb) – Un serial cu 2 sezoane a câte 3 episoade care urmărește povestea clubului de fotbal Juventus, atât pe teren, cât și în afara acestuia, în lupta pentru cel de-al șaptelea titlu consecutiv în Italia, dar și pentru glorie în Liga Campionilor.
 • Boca Juniors Confidential  (6.4 IMDb)– Jucătorii, fanii și personalul redutabilului club Boca Juniors ne oferă o perspectivă exclusivă în culisele legendei fotbalului argentinian. Începe cu pregătirea din pre-sezon a echipei și se încheie cu ultima zi a sezonului și rezultatul cursei campionatului, cu Boca încercând să-și apere titlul în Super Liga.
 • 12 juillet 1998, Le jour parfait – Fani ai fotbalului francez, sportivi și celebrități își amintesc glorioasa și istorica zi de 12 iulie 1998, când Franța a câștigat Cupa Mondială.
 • Barça Dreams (7.3 IMDb) – Explorează filozofia si istoria unuia dintre cele mai importante cluburi de fotbal din lume.

BONUS

 • Anelka: Neînţeles (6.4 IMDb) – Impenetrabil, incomparabil sau și una, și alta? Acest documentar tăios examinează cariera controversată a faimosului fotbalist francez Nicolas Anelka.

20 + 1 motive de stat în casă.⤴

2 thoughts on “20 filme despre fotbal de văzut pe Netflix în vremea coronavirusului

 1. Dana

  Va rog, caut demult un film, este vechi, nu-mi amintesc multe detalii, am retinut doar o idee ce mi-a placut f mult. Un antrenor de fotbal incearca sa antreneze niste tineri si vine cu o metoda inedita, ii pune sa danseze pe muzica latino. Cumva pt a le dezvolta jocul de picioare, pune muzica la antrenamente si ii pune sa joace si dribleze in ritmul muzicii.
  Aveti idee despre ce flm e vorba? Multumesc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *