Hala Madrid!

Estimated Reading Time: 3 minutes

Disclaimer: nu va fi un articol doar despre Real Madrid.

În toate ghidurile citite înainte de excursie este recomandată o vizită pe Santiago Bernabeu, stadionul celor de la Real Madrid; un tur costă 24€ pentru adulţi şi 18€ pentru copii. Şi, evident, cum despre asta e vorba pe blog, a fost si în planul nostru, doar că, la fel ca la Berlin, am avut norocul ca Real să aibă meci acasă, în penultima etapă din La Liga, cu Sevilla, ultimul de pe teren propriu din acest sezon.

Biletele pentru meciuri se pun în vânzare pe site cu o săptămână înainte, doar că sistemul de cumpărare ni s-a părut unul imposibil; erau puse câteva bilete, care dispăreau imediat (am pierdut câteva zile urmărindu-le), aşa că am ajuns în Madrid fără să avem bilet la meci. Preţul lor pleacă de la 50€ şi ajunge la 550€ 🙂.

Şi totuşi, iată o poză de la meci, deci, cumva, am ajuns să îl vedem 🙃.

Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu

M. a luat bilete vineri (iar asta îi aduce veşnică recunoştinţă din partea mea), înainte de duminica meciului, de pe viagogo.com (M. a luat la mai multe evenimente bilete de aici, confirmăm că sunt ok, în caz că aveați ceva dubii, dar au taxe foarte mari), la preţ dublu faţa de cel oficial, dar nu aveam cum să nu ne ducem. „Bine” că nu eram în Madrid pe 10 mai, la returul semifinalei de Liga Campionilor Atletico-Real, că cine ştie cu cât ne luam biletele, pentru că le luam, de fapt ăsta este marele nostru regret, am ajuns o zi prea târziu.

Abia când am ajuns la stadion am constatat că biletele sunt în peluze diferite, dar am mai stat noi separat şi pe Ghencea o bucată 🙂.

Şi totuşi, iată o poză Santiago Bernabeucu tenişii noştri împreună. Ahaha, scuze, dar controlul, cu excepţia faptului că a trebuit să aruncăm dopul de la sticla de apă (?), a fost unul ridicol. Sau tocmai de aia? Ne-am putut plimba prin orice sector al stadionului voiam şi să stăm unde voiam (cel puţin în partea superioară), doar că a fost o mică problemă, meciul s-a jucat cu casa închisă.

E impresionant de mare şi abrupt stadionul, s-ar putea să vă ia cu ameţeală.

Aici e caseta tehnică (!) a meciului, terminat cu 4-1 pentru Real, care e aproape campioană. Şi finalistă a Ligii Campionilor, cu finala pe 3 iunie împotriva lui Juventus Torino; atunci va fi dificil de ales cu cine ţin 🙂. [voi face update la acest paragraf cât de curând] [iată update-ul: Real a câştigat atât campionatul, cât şi Liga Campionilor (4-1); eu am ţinut cu Juve]

Inevitabil 🙂, noi am făcut şi turul stadionului celor de la Atletico Madrid, semifinalistă CL, Vicente Calderon. Preţul turului e de 16€.

Stadionul va fi demolat şi va deveni parc în curând, iar Atletico se va muta, din sezonul 2017-2018, pe La Peineta, iniţial Stadionul Olimpic, cu o capacitate de 72mii de locuri, faţă de 54mii cât are Vicente Calderon.  Stadionul este foarte diferit de cel al Realului, aduce cu al celor de la F.C. Naţional, dar cu aceleaşi seminţe pe jos. Am simțit stadionul ăsta mult mai aproape de ce ne place nouă și ni s-a făcut dor.

Atletico termină campionatul pe locul 3.

Informații utile:

Santiago Bernabeu

  • Metro L10, stația Santiago Bernabeu
  • Autobuze: 14, 27, 40, 43, 120, 126, 147, 150
  • Capacitate : 81.044 locuri
Vincente Calderon
  • Metro L5, stația Pyramids
  • Autobuze: 17, 18, 23, 34, 35, 36, 50, 116, 118, 119
  • Capacitate : 54.900 locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *