Primele zile în Franţa

Estimated Reading Time: 2 minutes

map

Am început povestea noastră ‪#‎dindeplasare‬ pentru Franţa‬ euro2016 în Paris, cu o vizită la Cimitirul Montparnasse unde se odihnește, printre alții, Brâncuși și despre care v-am povestit aici, apoi am continuat plimbarea noastră pe malul Senei, de la Notre Dame la Tour Eiffel.

A doua zi am început-o cu emoții, ziua deschiderii europeanului, primul meci al României! Am mers în locul nostru preferat (noroc că e același pentru amândouă 🙂 ), la Sacre Couer, locul de unde vezi superb tot Parisul, fără să stai la coadă sau să plătești ceva! Odată ajunse pe stadion am uitat de orice amenințare teroristă, gândul nostru a fost doar la România ??, doar la fotbal, iar Naționala noastră nu ne-a dezamăgit!

Stade de France Franţa

Bineînțeles că nu puteam rămâne atâtea zile în Paris până la meciul 2, așa că după 2 zile însorite, am închiriat o mașină și am continuat aventura noastră spre Normandia. Aveți o poză cu harta, care cuprinde locurile prin care am fost în această primă zi după primul meci, practic așa le zicem 🙂: Giverny, Honfleur, Etretat, Rouen!

Giverny  Giverny

În momentul în care am pus Giverny pe harta noastră nu știam exact ce vom găsi, văzusem o grădină frumoasă. Ajunse acolo, tot satul ne-a dat peste cap, este desprins din poveste, nu doar grădină lui Claude Monet este excepțională, ci tot satul. La doar 72 km de Paris, pregătiți-vă să fiți uluiți de acest sătuc de doar 500 locuitori.

Traseul nostru continuă spre Honfleur, dar despre asta un pic mai târziu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *