Roaming fără costuri la cartela Vodafone? Nu chiar.

Estimated Reading Time: 3 minutes

! De la început, menţionez că toate informaţiile pe care le voi da aici sunt şi pe site-ul Vodafone, dacă ştii unde să te uiţi. Fac doar un rezumat.

Ok, ştiţi că de la 15 iunie 2017 au dispărut costurile pentru roaming la telefonia mobilă, nu?

Ei bine, DA, pentru o perioadă, de care am profitat şi eu când am fost la Milano şi în Bulgaria, doar cu extraopţiunea naţională activă.

Şi NU, pentru că de prin septembrie 2017, Vodafone a introdus oferte diferite valabile în Roaming. Nu mai poţi folosi zecile de min/sms/date pe care le aveai în oferta naţională, trebuie să îţi activezi una special pentru asta.

Şi aici vine abia surpriza cea mare, dacă nu era asta suficientă.

La cartelă, din care am eu, deci doar despre ea vorbesc (deşi văd că şi la abonamente se specifică acelaşi lucru: „Serviciul de roaming în țările SEE este compatibil doar cu anumite oferte sau abonamente„), cele de mai jos sunt variantele de oferte pentru Roaming:

Poză de pe vodafone.ro (ofertele se modifică destul de des, verificaţi site)

Tarifele standard, fără vreo extraopţiune, sunt aici.

Doar că, fiţi atenţi aici, dacă îţi activezi o extraopţiune pentru Roaming, extraopţiunea pe care o ai deja activată, cea de toate zilele, naţională, se dezactivează, şi tu pierzi toate beneficiile pe care le mai ai pe ea, iar la întoarcerea în ţară, pentru că se presupune că vei fi consumat toate datele alea (s-ar putea chiar să nu îţi ajungă, nu? 🙂), trebuie să îţi reactivezi din nou oferta, cu alţi bani.

Nu poţi avea două extraopţiuni diferite active pe cartelă, dar poţi avea câte vrei tu de roaming, pentru că beneficiile se cumulează.

Uite exemplul meu: abia îmi reactivasem oferta naţională 7, cu 7 euro, pentru că se terminase luna, dar am vrut să mă asigur şi că voi avea date etc. în roaming, pentru când plec (ceea ce nu se va întâmpla mâine, deşi numai mâine nu-i vineri 🙃), aşa că mi-am activat oferta roaming. Am făcut asta prin telefon (*222), iar fata de acolo a fost atât de drăguţă încât mi-a dezactivat ea oferta naţională şi mi-a returnat banii, cu care mi-a activat-o pe cea din roaming.

Numai că acum rămâneam descoperită până plecam din ţară, cu minute şi mesaje nelimitate în reţea, dar nu şi date. Sau, ba da, le aveam pe cele din roaming (valabile şi în ţară), care şi aşa sunt foarte puţine.

Iar multiplele bonusuri, pe care le primeşti la fiecare reîncărcare, nu pot fi folosite decât cu o extraopţiune naţională activă de minim 5€ (isn’t it ironic?).

Acum, după ce am sunat din nou la *222, am revenit la extraopţiunea naţională, urmând să mi-o activez pe cea în roaming FIX când plec.

So, I ended up like this 😵, dar măcar m-am lămurit cât costă acum roamingul. Cam de 2x mai scump decât înainte de 15 iunie 2017, când au dispărut costurile pentru roaming. Cumva.

Sper că s-a înţeles ceva din cele de mai sus şi am ajutat pe cineva de pe-aici. 😊

One thought on “Roaming fără costuri la cartela Vodafone? Nu chiar.

  1. Romina

    eu de 2 ori m-am ars cu „ofertele” astea de la vodafone.. ca sa nu mai zic ca ultima data nici nu puteam sa imi activez roaming-ul din strainatate pentru ca nu reusam sub nicio forma sa ma conectez la reteaua de acolo (am cautat un spatiu cu wifi sa activez oferta online, ca altfel nu e chip nici macar sa apelei *100# )
    Ei bine, acum stau si caut oferte mai bune la alti provideri – sunt mega dezamagita de vodafone.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *